| Autor |
|
h.kreso .

Registrian: 31 Svi. 2009 Lokacija: Varaždin
Korisnik je:  Poruke: 31
|
| Poslan: 09 Ruj. 2009 u 23:44 | IP Logged
|
|
|
Evo, nije se samo letjelo, nego se i konstruiralo, a kao rezultat toga je ovaj mali stroj. Dimenzije su 900*400*120 mm i može za sada rezati do 800 mm/m.
Par slika slijedi. I video kad se uploada

|
| Natrag na vrh |
|
| |
Justice .

Registrian: 01 Lip. 2009 Lokacija: Čakovec, Hrvatska
Korisnik je:  Poruke: 58
|
| Poslan: 10 Ruj. 2009 u 07:23 | IP Logged
|
|
|

__________________ Davor Balažić
|
| Natrag na vrh |
|
| |
h.kreso .

|
| Poslan: 10 Ruj. 2009 u 10:02 | IP Logged
|
|
|
Video
http://www.youtube.com/watch?v=F0p3OUk9I58
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Justice .

Registrian: 01 Lip. 2009 Lokacija: Čakovec, Hrvatska
Korisnik je:  Poruke: 58
|
| Poslan: 10 Ruj. 2009 u 10:13 | IP Logged
|
|
|
super izgleda. Ako hoces mogu ti dati DXF za Morbacka, ako si hoæeš izrezati.
P.S. moraš si složiti usisavač za odsis, jer budu ti pluća puna tog sranja.
__________________ Davor Balažić
|
| Natrag na vrh |
|
| |
h.kreso .

|
| Poslan: 10 Ruj. 2009 u 10:20 | IP Logged
|
|
|
Može, pošalji
Znam, za sad je stroj doveden u funkcionalno stanje, treba još kozmetike, kutija za elektroniku, tipkala za krajnje položaje, vodilice kablova. Sad mi je još palo na pamet da promijenim i držač freze, da mogu stavljati ovaj mali ili veliki oberfrezer za ivericu i drvo
Trenutno su obične navojne šipke 8 mm kao vratila ali mislim to promijeniti u dogledno vrijeme sa pravim navojnim vretenima, pa će onda i brzina drastično narasti, mislim da čak na 2000 mm/m
Eto, ako imam zaiteresiranih, posao može krenuti
|
| Natrag na vrh |
|
| |
h.kreso .

|
| Poslan: 10 Ruj. 2009 u 21:23 | IP Logged
|
|
|
Drugi dio, rezanje
http://www.youtube.com/watch?v=OManlIlOiyE
|
| Natrag na vrh |
|
| |
h.kreso .

|
| Poslan: 10 Ruj. 2009 u 22:34 | IP Logged
|
|
|
Nema veze, ali po karakteristikama je tu negdje.
|
| Natrag na vrh |
|
| |
ultralajt .

Registrian: 25 Lip. 2009 Lokacija: Doma...
Korisnik je:  Poruke: 116
|
| Poslan: 11 Ruj. 2009 u 07:32 | IP Logged
|
|
|
Bravo majstore!

Mitja
|
| Natrag na vrh |
|
| |
skazic .

Registrian: 16 Lip. 2009 Lokacija: Varaždin
Korisnik je:  Poruke: 21
|
| Poslan: 12 Ruj. 2009 u 12:03 | IP Logged
|
|
|
prijatelju nemoj uzeti onaj s rs.ba ja imam V3 (ak oces prodam ti interface i 3 kontrolera od kojih 2 rade a treci trebaš zamjenit jedan element jer je izgorio, dam ti za pola cijene ma dam za trecinu sam da maknem to iz radione) i nisam opče zadovoljan pa sam kupio od mađara H1 javi na PP
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Guests Gost

Registrian: 01 List. 2003
Korisnik je:  Poruke: -446
|
| Poslan: 15 Ruj. 2009 u 10:46 | IP Logged
|
|
|
Da li bi ovi motorići mogli zadovoljiti potrebe ovakve igračkice , s tim da mogu obrađivati i nešto drugo ne samo depron i balzu do par milimetara.
Čini mi se povoljno !
http://cgi.ebay.com/3-NEW-High-Power-Stepper-Motors-CNC-NEMA -23-Stepping_W0QQitemZ390091829283QQcmdZViewItemQQptZLH_Defa ultDomain_0?hash=item5ad348f023&_trksid=p3286.c0.m14
|
| Natrag na vrh |
|
| |
ultralajt .

Registrian: 25 Lip. 2009 Lokacija: Doma...
Korisnik je:  Poruke: 116
|
| Poslan: 15 Ruj. 2009 u 11:21 | IP Logged
|
|
|
Svakako! Ali treba uzeti u obzir kakve navojne palice češ upotrjebiti (korak i kvaliteta) i koju brzinu hoda češ imati kod obrade. Ja sam motorima veličine 17 (ovi tvoji su veči.. 23) glodao 0,5 mm debeli aluminijum. Svakako mnogo zavisi i od vrste, premjera i kvalitete glodala (alata). Moram priznati, da su me čak puževi prestizali kod izrade ovih komada od aluminija, ali imao sam vremena....i sipalo je Okej na kraju.

Mitja
|
| Natrag na vrh |
|
| |
JosipC .

Registrian: 20 List. 2009 Lokacija: Bibinje
Korisnik je:  Poruke: 183
|
| Poslan: 22 List. 2009 u 19:32 | IP Logged
|
|
|
Nakon konzultacija s Kresom , kupio sam identičnu elektroniku.
E sad naravno pitanje , mislim staviti dva stepera na os X .
Pitanje za znalce motore spojiti paralelno (kontroleri su 3A koje snage mogu biti motori) ili postoji u Mach 3 mogučnost odrediti klon kontroler .Uzeo sam 4 kontrolera zbog ove mogučnosti nadam se da postoji !!
Hvala!!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
skazic .

Registrian: 16 Lip. 2009 Lokacija: Varaždin
Korisnik je:  Poruke: 21
|
| Poslan: 20 Velj. 2010 u 00:12 | IP Logged
|
|
|
JosipC
kako napreduje izgradnja CNC-a
__________________ http://www3.khanratnik.com/?recruit=3H5198
|
| Natrag na vrh |
|
| |
JosipC .

Registrian: 20 List. 2009 Lokacija: Bibinje
Korisnik je:  Poruke: 183
|
| Poslan: 20 Velj. 2010 u 10:15 | IP Logged
|
|
|
Kako si se ti sitia mene:
Mehanika èeka tu : http://donat.unizd.hr/~jcindric/cnc/mehanika.JPG
Elektronika 2 kata iznad : http://donat.unizd.hr/~jcindric/cnc/elektronika.JPG
A imam i viška dva ležaja platio sam 4 komada 100 USD nisam platio carinu pa bi dva dao za 50 USD to je to :
http://donat.unizd.hr/~jcindric/cnc/lezaj.JPG paše na osovinu od HP printera 600 serija (znaèi za os Y ako je manji stroj ili za os Z )
evo ga nea Ebay-u:
http://cgi.ebay.com/Japan-Linear-CNC-Router-TWA8WUU-1-2-inch -Ball-Bushing_W0QQitemZ130293362676QQcmdZViewItemQQptZLH_Def aultDomain_0?hash=item1e5616eff4
Imam hrpu posla stalno sam u tvojim krajevima , izvadia sam brod iz mora kojem mislim malo urediti interijer , trebao bi napisati dva znanstvena rada do lita , sve u svemu jasno mi je da nemogu to sve stići tako da neradim ništa !!!!!!!!!!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Oldtimer .

Registrian: 30 Svi. 2009 Lokacija: Karlovac
Korisnik je:  Poruke: 1016
|
| Poslan: 27 Velj. 2010 u 21:26 | IP Logged
|
|
|
Evo da i ja malo postam  Danas je bio tako divan suncan dan a tu kod nas smo svi bili radno aktivni. Ne bas stalno, pilo se kapuchino na Korani, promatralo prirodne ljepote, doslo nam je muka gledajuc predivnu nabujalu rijeku idealnu za hidroavione. Ne bi bio problem no vratit izgubljeni model jer tu su danas bili djelatnici gorske sluzbe spasavanja iz cijele Hrvatske, zujali camcima vjezbali u vodi. Ali evo nesto novo iz Karlovca: Sto se tice mehanike ovo je danas prakticki dovrseno a fali jos stolic. Planirane su dvije radne ploce: jedna klasicna sa t-utorima i jedna vakuumska. Sva ova mehanika je "luk i voda" a bitno je da precizno glodje bakar sa vitroplasta. Jer kolega elektronicar ce s tim uglavnom radit samo prototipne plocice za elektroniku i potrebne natpise. Dosadilo mu je jetkanje plocica  Ono na sta zelim skrenut paznju je radno vreteno koje prima i patrone i klasicnu steznu glavu. To radno vreteno ima svoje zasebno kuciste i zasebne lezajeve pa radi potpuno centricno. Tu nema vibracija i plesanja glodala kao kad se koristi DREMEL, PROXON I SL. To ce posebno brusenim vidija glodalom radit vrlo precizne utore u bakru. Motoric iznad vretena sluzi samo za pogon a vjerojatno ce se uskoro za to naci neki jaki i brzi trofazni inrunner. Radna ploha je oko 250 x 200- dovoljno za svrhu. Vretena su klasicna trapezna sa jakim kontramaticama i oprugama tako da je zracnost 0,00 mm. Ovi steperi su samo za silu dok ne dodju novi, manji a jaci. Vodilice su 25 mm, linearni lezaji su bez zracnosti, vretena bez zracnosti - sve OK 
Ja to ne bih nazvao CNC nego novo'rvacki:
KBKG= kompjutorsko brojevno kontrolirana glodalica  
Evo par slicica:

Radno vreteno u zasebnom kucistu, visikoturazni lezajevi, patrone za precizne alate...
"kreativni nered" kod mog kolege

Pogled iz kaficha na Koranu:  Hehe
__________________ Letacki pozdrav sa Mreznice :)
|
| Natrag na vrh |
|
| |
h.kreso .

|
| Poslan: 27 Velj. 2010 u 22:58 | IP Logged
|
|
|
E, u odnosu na moje ovo je profesionalni stroj. Ove vodilice me intrigiraju, di ih ima?
Pozdrav
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Oldtimer .

Registrian: 30 Svi. 2009 Lokacija: Karlovac
Korisnik je:  Poruke: 1016
|
| Poslan: 28 Velj. 2010 u 10:24 | IP Logged
|
|
|
h.kreso wrote:
E, u odnosu na moje ovo je profesionalni stroj. Ove vodilice me intrigiraju, di ih ima? Pozdrav |
|
|
Ma sve je to "koliko para -toliko muzike" Daleko je to od profi stroja samo sto je malo vise
ulozeno u tocnost koja za modelarstvo i nije toliko bitna. Ali zato ti imas profi moderne motore
Vodilice su pred godinu dana kupljene u ZG-u samo su cekale na red.To ima u ovoj velikoj zgradi
OVDJE E sad da li je to lager comerze ili kako vec ne bih znao reci ali to je trgovina lezajevima i dobro je opskrbljena. Naruceno je doslo za nekih 15 dana .Vjerojatno i u Varazdinu mozes tako narucit. Vodilice su Dia 25, kaljene su i tvrde izvana pa podnose i kuglicne linearce. E ti su kupljeni na buvljaku u Novom Sadu za 1/5 cijene koja je u nasim trgovinama. Kolega je slucajno naletio na to
i kupio svih 30 komada . Da je to malo blize pa da se vidi da li imaju jos
__________________ Letacki pozdrav sa Mreznice :)
|
| Natrag na vrh |
|
| |
h.kreso .

|
| Poslan: 28 Velj. 2010 u 18:04 | IP Logged
|
|
|