| Autor |
|
Odisey .

Registrian: 15 Sije. 2010 Lokacija: Bakar
Korisnik je:  Poruke: 13
|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 02:56 | IP Logged
|
|
|
Buduci kolege, Sto mislite o ovom modelu ? Jeli OK za mene pocetnika u godinama (39) Gledam cijene na netu i kosta 499 USD u Americi. Da li mozda znate gdje se moze kupiti u blizem okruzenju.
Hvala.
|
| Natrag na vrh |
|
| |
filip .

Registrian: 02 Lip. 2009 Lokacija: Zadar , HR
Korisnik je:  Poruke: 489
|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 08:25 | IP Logged
|
|
|
Ako do sada nisi letio onda sigurno nije
Mogao si staviti neki link jer po cijeni bi se reklo da je to veci (normalni avion) , a po naslovu bi mogao biti i park flyer.
Stavi link pa cemo vijechati o tome
|
| Natrag na vrh |
|
| |
davorvž .

Registrian: 19 Srp. 2009 Lokacija: Varaždin
Korisnik je:  Poruke: 151
|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 09:44 | IP Logged
|
|
|
Evo link
Definitivno zaboravi to kao pocetnik jer neces ni poletjet posteno a ostat ce hrpa balze za skupit u vrecice, vjeruj mi
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Jesus .

Registrian: 01 Lip. 2009 Lokacija: Rijeka
Korisnik je:  Poruke: 24
|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 10:00 | IP Logged
|
|
|
Bjezi od toga, ako nisi nista letio gledaj nesto tipa easy glider ili derivate slicnog tipa ... Btw zaleti se do grobnika u nedelju ako ne bude kise mi smo tamo oko 12, pa mozes vidit neke stvari iz prve ruke.
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 15:52 | IP Logged
|
|
|
Ma procitao sam recenzije i kazu da je model idealan za pocetnika i kad se poskidaju neki pocetnicki dodaci i stavi 2-kraka elisa da se pretvara u normalan avion s kojim se mogu i raditi neke osnovne akrobacije. Vidim da ste svi protiv ali ovo sta preporucate mi je bas bez veze. Namjeravao sam kupiti i Flight simulator i uvjezbati se s nekim od Vas ako bude moguce.
Molim komentar.
Product Specifications
| Wingspan: |
58.25 in (1479.55mm) |
| Overall Length: |
50.39 in (1280mm) |
| Wing Area: |
648 sq in w/droops (41.80 sq dm), 626 sq in w/o droops (40.39 sq dm) |
| Flying Weight: |
6.5–7 lb (2.95–3.18 kg) |
| Engine Size: |
Evolution Trainer Power System (installed) |
| Radio: |
Spektrum 2.4GHz DX6i DSM2 radio with AR6200 receiver (installed) |
| Experience Level: |
Beginner |
|
| Natrag na vrh |
|
| |
davorvž .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 16:25 | IP Logged
|
|
|
Da, kazu da je model idealan za pocetnike u "warbirds moelima" ne sigurno za nekog ko pocinje letit, definitivno nije za pocetnike u rc modelima posto svi mi dobro znamo koji je odnos snaga/povrsina krila/tezina kod takvih modela;
jako su osjetljivi na gas, pogotovo kod dizanja i spustanja, mala greska i traaassssss....
nabavi nekog trainera prvo da naucis osnove letenja, zaboravi simulator, nije isto letit simulator i vani sa pravim modelom;
prvo jako,jako dobro istreniraj spustanje tek onda razmisljaj o nabavci neceg takvog;
p.s.
inace taj komplet mozes narucit iz USA jedino sa dostavom preko UPS ili Fedex kurirske sluzbe a to bolje da ne narucujes jer ce postarina ispast jos takva barem 2 modela
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 16:33 | IP Logged
|
|
|
Hvala, joj........ a ja zamislio da mi to bude crush dummy za nauciti se osnovama pa preci na jet modele. Ne znam, razmisliti cu sta dalje. BTW mozes mi preporucit neki model za pocetnika osim onih gore koju su mi skroz bez veze.
Pozdrav
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 16:39 | IP Logged
|
|
|
Jesus wrote:
|
Bjezi od toga, ako nisi nista letio gledaj nesto tipa easy glider ili derivate slicnog tipa ... Btw zaleti se do grobnika u nedelju ako ne bude kise mi smo tamo oko 12, pa mozes vidit neke stvari iz prve ruke. |
|
|
Hvala, ali ne mogu, na brodu sam, vracam se drugi tjedan pa se javim
|
| Natrag na vrh |
|
| |
davorvž .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 16:56 | IP Logged
|
|
|
najbolje bi bio neki visokokrilac, po mogucnosti dosta izrazenog V na krilima tako da ima autobalansiranje, dok ne savladas ono najbitnije
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 18:06 | IP Logged
|
|
|
Ne znam, razmislit cu. Uvjet mi je da nije djecja igracka i da ima motorni pogon (gas/nitro)
|
| Natrag na vrh |
|
| |
davorvž .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 18:32 | IP Logged
|
|
|
nemoj grlom u jagode, ni jedan model nije djecja igracka, pogotovo ne nitro ili benzinci, odi prvo na elektro pocetnicki da dobis rutinu, isto ce ti savjetovat svi clanovi tu na forumu, nemoj srljat bez veze na nesto takvo, taj model sa tim 7,5ccm nitrom ide jako brzo i kladim se u sta oces da ces ga zdrobit kod prvog leta
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 19:42 | IP Logged
|
|
|
davorvž wrote:
| nemoj grlom u jagode, ni jedan model nije djecja igracka, pogotovo ne nitro ili benzinci, odi prvo na elektro pocetnicki da dobis rutinu, isto ce ti savjetovat svi clanovi tu na forumu, nemoj srljat bez veze na nesto takvo, taj model sa tim 7,5ccm nitrom ide jako brzo i kladim se u sta oces da ces ga zdrobit kod prvog leta |
|
|
D. stvarno cijenim cinjenicu da zelis pomoci, ali ! Procitah sve o modelu i stvar je u tome da je model RTF znaci sklapanja nema. I ima trokraku elisu i leti sporo i ima stabilizaciju. Preporucaju ga za pocetnike i namjeravam naruciti i Flight simulator i portaziti iskusnjeg letaca da me poduci osnovama. Prednost modela je kad se savladaju osnove skidaju se dodaci na krilima i stavlja dvokraka elisa i od pocetnickog avion postaje "normalan".
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 20:02 | IP Logged
|
|
|

I never thought it would be possible to recommend a semi-scale
P-51 as your first RC trainer airplane! -but now it is possible. The
Mustang PTS from Hanger 9 has been specifically designed to be a
trainer.It comes equipped with NACA "Leading Edge Droops". These
are clear plastic pieces that act as leading edge lift devices that
prevent wing tip stall.
This P-51 has a large wing area and low weight, resulting in a
relatively low wing loading that makes the model easy to fly and very
forgiving.
I have seen beginners learn to fly, using this airplane with help from
a good instructor. Bear in mind that you will need a good runway,
to take-off from and land. I do not recommend hand launching this beauty!
To make your learning curve even shorter, the model comes as a
Ready-to-Fly aircraft complete with installed glow engine and a 6
channel radio!

|
| Natrag na vrh |
|
| |
filip .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 22:17 | IP Logged
|
|
|
Odisey wrote:
Procitah sve o modelu i stvar je u tome da je model RTF znaci sklapanja nema.
|
|
|
He,he nema sklapanja a sve na slici u dijelovima.
RTF znaci da je u kompletu sve potrebno za let , a ne da je cijeli sastavljen.Kakva bi to kutija bila 
Imas vrhunski trener model sa takvim dodacima koji leti sporo i lijepo ,a kasnije mozes s njim sto zelis.Ima isto tako nitro pogon i mozes kupiti RTF.Mislim da je model hobbico.
Ako te zanima naci cu ga
Ljudi su ti dali dobre savjete a ti napravi kako zelis 
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 22:33 | IP Logged
|
|
|
He,he, ako ti to zoves sklapanje i sve u komadima vidi malo druge modele. Bas zato i je tako da moze stat u kutiju radi transporta. Stvar je spremna za 20 min za poljetanje. Hvala svima na savjetima, vrijeme ce pokazat koji su bili dobri a koji ne. A ja cu cini se ostati kod svog izbora, malo mi je cudno na masu amerckih stranica taj model skroz hvale kao odlican trainer za pocetnike,a ovdje ste vecina protiv ?? Ili stari vuci zele pocetnike s igrackama.................... nece moci !
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Oldtimer .

Registrian: 30 Svi. 2009 Lokacija: Karlovac
Korisnik je:  Poruke: 1016
|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 22:46 | IP Logged
|
|
|
Odisey wrote:
| Ili stari vuci zele pocetnike s igrackama.................... nece moci ! |
|
|
Kad je tako : MUSTANG
__________________ Letacki pozdrav sa Mreznice :)
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 22:52 | IP Logged
|
|
|
Hvala na linku, vidio ga prije. Nisam trenutno u HR ali cu sigurno zvati kad se vratim.

|
| Natrag na vrh |
|
| |
Odisey .

|
| Poslan: 15 Sije. 2010 u 22:58 | IP Logged
|
|
|
Nego imam problem naruciti ga, naime bas SVI ne dostavljaju u HR. Kakva su Vasa iskustva ? Ima li tko iskustva sa BongoUS ? Preko koga ste Vi narucili Vase modele ?
|
| Natrag na vrh |
|
| |
filip .

|
| Poslan: 16 Sije. 2010 u 09:09 | IP Logged
|
|
|
ne narucujem modele iz USA pa ne znam,ali znam da svi veci paketi enormno kostaju.
Sa veseljem ocekujemo slike poslije prvog leta 
|
| Natrag na vrh |
|
| |
davorvž .

|
| Poslan: 16 Sije. 2010 u 09:34 | IP Logged
|
|
|
Tesko da ces ga htjet slat u HR, naime nedugo sam htio narucit jedan model raspona 1m od fiberglasa, znaci goli model, kutija je dimenzija 70×16×25cm, tezine oko 1kg....e sad...dostava jedino UPS-om a cijena ni vise ni manje nego 220 dolara + barem 400-500KN troskova spedicije i carine a sama vrijednost modela je 109 dolara. Katastrofa, znaci ispada sve skupa oko 2000KN.
Sad ti probaj izracunat koliko bi te to kostalo ali imas i jos jedan problem, stanica Spektrum koja je u kompletu nema CE certifikat za EU pa bi moglo bit problema na carini
|
| Natrag na vrh |
|
| |